Η «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕ» είναι μια οικογενειακή εταιρεία, τα πρώτα βήματα της οποίας συνδέονται με τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα του κου Χρήστου Κλωναρίδη του Γεωργίου.

Ήταν το 1971 όταν ο Χρήστος Γ. Κλωναρίδης ιδρύει την πρώτη του ατομική εταιρεία και ασχολείται για πρώτη φορά με το εμπόριο δημητριακών.

Το 1989 επεκτείνει τις δραστηριότητές του και ιδρύει την εταιρεία με την επωνυμία «ΒΙΟ.ΖΩ.ΚΑΛ. ΑΒΕΕ» στο Καλαμπάκι Δράμας, η οποία σκοπό έχει την εμπορία, αποθήκευση, ξήρανση δημητριακών και παραγωγή σύνθετων ζωοτροφών.

Παράλληλα εγκαινιάζει εγκαταστάσεις συλλογής, αποθήκευσης και ξήρανσης δημητριακών στην περιοχή των Αντιφιλίππων Καβάλας.

Αργότερα το 1993 αποφασίζει να ασχοληθεί με το βαμβάκι και ιδρύει άλλη μία εταιρεία με την επωνυμία «ALFAGRAIN ABEE» με έδρα το Νεροφράκτη Δράμας, όπου ξεκινά τη λειτουργία του το Εκκοκκιστήριο βάμβακος.

Το 1997 προχωρά στην συγχώνευση των δύο παραπάνω εταιρειών «ΒΙΟΖΩΚΑΛ ΑΕΒΕ» και «ALFAGRAIN ABEE» και προκύπτει η εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕ» με έδρα το Νεροφράκτη Δράμας. Οι εγκαταστάσεις του Καλαμπακίου Δράμας και των Αντιφιλίππων Καβάλας μετατρέπονται σε Υποκαταστήματα της νέας εταιρείας.

H εταιρεία από τότε εξελίσσεται και αναπτύσσεται. Υποκαταστήματα συγκέντρωσης δημητριακών και συσπόρου βαμβακιού δημιουργούνται στους γειτονικούς νομούς και η εταιρεία διαθέτει πλέον υποκαταστήματα σε Δράμα, Καβάλα, Σέρρες και Κομοτηνή.

Τα έτη 2010 και 2011 επενδύει στην επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Σιλό στο υποκατάστημα Καλαμπακίου, με προσθήκη οκτώ (8) νέων Σιλό τελευταίας τεχνολογίας και υπερσύγχρονη Μονάδα Ξήρανσης χωρητικότητας 25.000 τόνων δημητριακών.

Κατά τα έτη 2012 και 2013 προχωρά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού του εκκοκκιστηρίου βάμβακος.

Το 2015 προστίθεται στις εγκαταστάσεις του Εκκοκκιστηρίου στο Νεροφράκτη Δράμας, Ξηραντήριο Βαμβακοσπόρου τελευταίας τεχνολογίας.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, το 2009, κάνει πράξη το μεράκι του να γίνει οινοποιός. Το οινοποιείο εγκαθίσταται στο Νεροφράκτη Δράμας, εξοπλίζεται με άριστης ποιότητας μηχανήματα, ιδρύεται ατομική εταιρεία-οινοποιείο και το 2011 γεννιέται η πρώτη ετικέτα ερυθρού οίνου παραγωγής Κλωναρίδη Χρήστου. Από το 2016 το οινοποιείο ανήκει ως δραστηριότητα στην εταιρεία «Χρήστος Κλωναρίδης ΑΕΒΕ».

Από τον Ιανουάριο του 2016 Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο υιός του κου Χρήστου Γ. Κλωναρίδη, κύριος Χρήστος Χρ. Κλωναρίδης.

Η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στο χώρο δραστηριοτήτων της και παραμένει αξιόπιστη, προσφέροντας άριστης ποιότητας προϊόντα και έχοντας να επιδείξει άριστη συνεργασία με πελάτες και προμηθευτές.

Διοικητικό Συμβούλιο της «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕ»

Πρόεδρος

Χρήστος Κλωναρίδης του Χρήστου

Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Χριστοδουλάκης του Δημητρίου

Μέλος

Κωνσταντίνα Σκάρογλου του Σταύρου


Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης: Χρήστος Κλωναρίδης του Χρήστου - Κιν. 6943900922 - c.klonaridis[@]klonaridis.gr

Νεροφράκτης Δράμας, τ.κ. 66031, Τηλ.: 25210-52671, 2, 3, Fax: 25210-52674 info[@]klonaridis.gr